Provinciale ABWC Brandweerwedstrijden in Nederhorst den Berg

Zaterdag 13 april werden in Nederhorst den Berg de provinciale ABWC brandweerwedstrijden georganiseerd. Er was zowel een 112-baan als een zogeheten TAS-HD baan uitgezet.

Scenario op de 112 baan:

De brandweer wordt gealarmeerd via vliegverkeersleiding vliegveld Hilversum na ontvangst van een mayday. De locatie van het vliegtuigongeval is bekend, namelijk op een strand midden op de Spiegelplas. De bemanning van de tankautospuit zal op een locatie op een brandweerboot moeten stappen om de locatie te kunnen bereiken. Hierbij moeten zij bedenken wat zij meenemen naar het eiland. De boot brengt de bemanning naar het gecrashte vliegtuig. De vleugels van het vliegtuig staan in brand waardoor deze eerst geblust moeten worden.De passagier zit nog in het vliegtuig deze zit bekneld en zal bevrijd moeten worden. Ook zal men na een kort onderzoek erachter komen dat de piloot van het vliegtuigje nog ergens moet zijn. Deze wordt verward aangetroffen. 

 

 

 

Tijdens de inzet op het eiland zal de chauffeur van de tankautospuit worden benaderd door een voorbijganger dat zijn vriend onwel is geworden.Hierop zal de chauffeur moeten gaan handelen door middel van het opstarten van een reanimatie.Daarnaast zal de brandweerboot ingezet moeten worden om de rest van de hulpverleners op locatie te krijgen.

 

Scenario op de TAS-HD baan:


Bij graafwerkzaamheden wordt met een graafmachine een elektriciteitskabel beschadigd, hierdoor ontstaat kortsluiting en breekt er brand uit in noodstroomaggregaat. Bij de trap is een andere werknemer aan het lassen. Een piekspanning in het lasapparaat veroorzaakt brand op de begane grond van het bedrijfspand. De rook die hierbij vrijkomt trekt naar het
woongedeelte, waar een gehandicapte vrouw op dat moment verblijft. De machinist is bang dat zijn machine onderstroom staat en durft hij niet uit te stappen. Aan de hulpdiensten de taak om dit tot een goed einde te brengen.

 

Uitslag 112 baan:

1. Spijkerboor

2. Aalsmeer

3. Volendam

4. Langedijk

5. Halfweg

6. Naarden

7. Vermiljoenweg

8. 's-Graveland

9. Wormerveer

10. Landsmeer 

Uitslag TAS-HD baan:

1. Purmerend

2. West-Wieringen

3. Stede Broec

4. Laren

5. Slootdorp

6. Bussum

7. Marken

8. Blaricum

Wij wensen de nummers 1, 2 en 3 van beide banen veel succes tijdens de volgende rondes!

Foto's 112 baan:

Foto's TAS-HD baan: