Brandweer houdt grote oefening in Partycentrum

Dinsdag 11 juni werd er aan de Cannenburgerweg in Ankeveen een grote brandweeroefening gehouden. Partycentrum "De Drie Dorpen" verzorgde de oefenlocatie voor deze avond.

 

Aan de oefening namen de korpsen 's-Graveland, Loosdrecht, Bussum en Nederhorst den Berg deel. Ook deden de Officier van Dienst, logistiek & ondersteuning uit Hilversum, EHBO 's-Graveland, Woordvoering Brandweer Gooi- en Vechtstreek, het Bedrijf Opvang Team (BOT-team) van de brandweer en de meldkamer mee aan de oefening. De burgemeester kwam ook een kijkje nemen. 

De hulpdiensten rukte omstreeks 19:45 uur uit voor een melding van een keukenbrand in het partycentrum aldaar. Bij aankomst van de brandweer bleek er iemand onverhoopt in alle paniek over een hekje gestruikeld te zijn, die hierna vast zat in het hek. Wanneer de brandweermannen verder op onderzoek gaan in en rondom het hotel, treffen zij  verschillende slachtoffers aan die gered moeten worden. Voor een van de slachtoffers kwam volgens het scenario de hulp te laat, deze stikt en overleefd de brand niet. Een aantal andere slachtoffers werden wel in veiligheid gebracht. Ook een aantal branden moesten worden geblust.

Tijdens het onder controle krijgen van het incident, raken twee brandweermannen plotseling gewond. Deze zouden naar beneden zijn gevallen en niet meer verder kunnen. Aan de andere korpsen de taak om hierop snel te anticiperen en de zogeheten "noodprocedure" te oefenen.

De brandweer liet weten terug te kijken op een leerzame en geslaagde oefenavond. 

Een vraag of opmerking? Neem gerust contact met ons op via één van onze Social Media kanalen: