Groot waterlek zorgt voor problemen bij bedrijven

Aan de Amsterdamsestraatweg in Naarden is vrijdagochtend 8 maart rond half tien een incident gebeurd. In een pand was nadat er bij werkzaamheden een waterleiding was geraakt, een sprinklerinstallatie gesprongen.

Dit zorgde voor veel wateroverlast in de benedenverdieping van het pand, maar ook op straat. Een gasinstallatie van Liander werd veilig gesteld door de brandweer, voordat deze door de grote waterstroom zou gaan verzakken. Liander bevestigde later dat dit geen gevaar kon opleveren.
Even was er ook sprake van dat alle elektra van het pand moest. Omdat er meerdere bedrijven in het pand gevestigd zitten, zoals bijvoorbeeld de Skoda dealer, een bandenbedrijf en een signingbedrijf, werd er met de officier van dienst bepaald wat de impact is voor de bedrijven indien het stroom er af moet. De gemeente kwam ook ter plaatse. Zij bekeken wat de impact voor de straat en het gebouw is in verband met eventuele verzakkingen. Na een kort onderzoek bleek dat in de benedenverdieping het stroom eraf gehaald kon worden. De rest van het pand behield zijn stroom. Wel zitten een aantal panden zonder water. Salvage zal ter plaatse komen voor de schade afhandeling.