Jaarlijkse tempo & borsentroffeewedstrijden in 's-Graveland

Zaterdag 5 oktober werden de jaarlijkse tempo & borsentroffeewedstrijden gehouden. Tijdens deze wedstrijden strijden jaarlijks verschillende brandweerploegen uit de regio Gooi- en Vechtstreek tegen elkaar. Dit jaar was het de beurt aan brandweer 's-Graveland om de wedstrijden te organiseren voor de andere korpsen.

 

Aan de Cannenburgerweg in 's-Graveland werden twee wedstrijdbanen uitgezet: De borsenbaan en de tempobaan. Op de borsenbaan kregen de deelnemende ploegen een realistisch scenario voorgeschoteld. Volgens het scenario was er achter de loods van Polar Europe een buitenbrand gemeld. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de brand te woeden achter een loods waar op dat moment zogenaamd filmopnamens bezig waren. Deze moesten uiteraard direct worden stilgelegd en het pand moest worden ontruimd. Dit gaf de nodige onrust, want bij het ontruimen zou er iemand bekneld komen te zitten onder een machine. Aan de deelnemende ploegen de uitdaging om de persoon die bekneld lag te bevrijden. Ook moest er geanticipeerd worden op de brand waar zij oorspronkelijk voor zouden komen. Een man was al begonnen met het blussen van de brand en had hierbij brandwonden opgelopen. De brandweerkorpsen moesten op hun beurt deze persoon in veiligheid brengen en overdragen aan de ambulancedienst. Op deze baan liep een echte jury, die de ploegen na de wedstrijd feedback gaven.

 

Nadat de ploegen zich hadden gebogen over de borsenbaan, werd hun tankautospuit ingenomen. Deze werd door een van de organisatoren meegenomen naar de tempobaan, en hier werden de nodige attributen uit deze brandweerauto gehaald. Met het oplossen van raadsels en het vinden van cijfercombinaties konden zij hun spullen weer terugkrijgen en de tankautospuit weer compleet maken. Wie dit het snelste deed, was de winnaar van deze baan.

 

Top 3 Borsenbaan:

1. Brandweer Muiden

2. Brandweer Nederhorst den Berg

3. Brandweer Weesp

 

Top 3 Tempobaan:

1. Brandweer Bussum

2. Brandweer Nederhorst den Berg

3. Brandweer Weesp

Alle deelnemende ploegen zullen via e-mail de foto's ontvangen. Vragen over de foto's? Neem gerust contact met ons op via een van onze sociale media kanalen: