Brand op dak met zonnepanelen in Eemnes

Vrijdagochtend 13 september omstreeks kwart over tien werden hulpdiensten opgeroepen voor een gebouwbrand aan de Zuidersingel in Eemnes. De brandweer schaalde al snel op.

 

De brand woedde in het dak van een woning, waarop zonnepanelen aanwezig waren. Al snel werden er extra eenheden opgeroepen voor de brand. Onder andere werd er een eenheid uit Nieuwegein opgeroepen, die beschikken over een speciaal systeem, genaamd: cobra cold cutter. Dit is een systeem waarmee onder enorme druk water door ramen en muren kan worden gespoten. Met behulp van dit speciale apparaat werden er gaten in de nok van het dak van de buren gemaakt om de brand beter te kunnen bestrijden. Naast deze eenheid kwamen er ook twee autoladders uit Amersfoort en Utrecht en extra tankautospuiten uit naastgelegen dorpen ter plekke.

De brandweer is tot ongeveer 15:00 uur bezig geweest met het bestrijden van de brand. De schade aan het pand is aanzienlijk. De woningbouw ontfermd zich over de vervangende woonruimte voor de bewoners. Hoe de brand kon ontstaan wordt onderzocht.