Brandweer Huizen houdt open dag tijdens Oldtimerdag

Zaterdag 7 september werd bij het Nautisch Kwartier in Huizen de Oldtimerdag gehouden. Tijdens deze dag pakte de brandweer van Huizen ook groots uit.

 

Verschillende voertuigen

Nabij het hotel aan het Nautisch Kwartier stonden tientallen oldtimers opgesteld. Aan de Havenstraat stonden verschillende kraampjes. Aan de waterkant had de brandweer Huizen groots uitgepakt. Meerdere brandweervoertuigen, de Jeugdbrandweer Huizen en de duikers van de brandweer uit Nederhorst den Berg kwamen voor een demonstratie. De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) was ook van de partij, en deden mee aan een aantal demonstraties op het water. Kinderen en andere belangstellenden konden een kijkje nemen in een van de voertuigen.

 

 

 

 

Demonstraties

Op deze dag werden er verschillende demonstraties uitgevoerd. Zo werd er een brand op een boot nagespeeld, waarin de KNRM samenwerkte met de brandweer om de brand te blussen. Ook de duikers deden mee aan een demonstratie en doken naar een zogenaamd slachtoffer. De jeugdbrandweer Huizen verzorgde een demonstratie over een autobrand die geblust werd.

 

Interesse in het brandweervak

Niet alleen waren de voertuigen aanwezig voor de demonstraties en de Oldtimerdag. Ook mensen die belangstelling hadden om brandweervrijwilliger te worden, konden worden voorzien van meer informatie. In september en oktober houdt de brandweer Gooi- en Vechtstreek in iedere brandweerpost een "open oefenavond", waarbij mensen met interesse in het brandweervak een avond kunnen meedraaien. Opgeven of meer informatie kan u vinden via onderstaande link:

https://www.brandweer.nl/gooienvechtstreek/openoefenavond