Grote brand in restaurant, brandweerman mishandeld

Zaterdagavond 21 september omstreeks 19:00 uur brak er brand uit aan de Landstraat in Bussum. De brand woedde in een restaurant.

Op het moment dat de brand ontstond was het restaurant open en waren er mensen binnen.  Het personeel van de eetgelegenheid heeft de gasten geholpen met het verlaten van het restaurant en bij aankomst van de hulpdiensten was het restaurant dan ook al leeg. De brand ontstond op de 1e verdieping van het restaurant. Om de brand beter te kunnen bestrijden, zijn er verschillende sloopwerkzaamheden uitgevoerd. 16 nabijgelegen woningen werden vanwege de rookontwikkeling tijdelijk ontruimd. Bij een naastgelegen dierenwinkel werden een aantal dieren ontruimd.

 

 

 

 

 

 

Mishandeling hulpverlener

De brandweerman was bezig met het plaatsen van een container, toen hij de man waarschwude voor gevaar, aangezien hij  niet op veilige afstand stond. Hierop kreeg de brandweerman een kopstoot. De brandweerman is na het incident overgebracht naar het ziekenhuis en heeft een nacht in het ziekenhuis doorgebracht. De Brandweer Gooi en Vechtstreek laat via een persbericht weten heel boos over het incident te zijn. De man die de kopstoot uitdeelde is aangehouden en tegen de man is aangifte gedaan.

 

Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend. Wij wensen de ondernemer van het restaurant maar ook de brandweerman sterkte met dit voorval.

Link naar het bericht van de Veiligheidsregio:

https://www.brandweer.nl/gooienvechtstreek/nieuws-uit-gooi-en-vechtstreek/brandweerman-mishandeld-tijdens-grote-brand

 

Foto's ingezonden, waarvoor dank!

 

Video: Vincent Snoek Fotografie

Maak een Gratis Website met JouwWeb